Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gratis buss för alla unga i Bräcke

Från och med nu får alla barn och ungdomar i Bräcke åka gratis på alla bussar i Jämtlands län, även de till kommunen nyanlända invandrare som inte är folkbokförda i Bräcke.

Det beslutade en enig kommunfullmäktigeförsamling i Bräcke på torsdagen.

Det är en utökning av fullmäktigebeslutet från 11 juni som innebar att alla barn- och ungdomar som är folkbokförda i Bräcke kommun och som är 6-19 år gamla får ett ungdomskort som gäller hela dygnet, året runt på Länstrafikens alla bussar, på lokala och regionala tåg i länet, och även på stadsbussarna i Östersund.

Tilläggsbeslutet nu innebär också att gymnasieelever från Bräcke som fyllt 20 år får fria resor, liksom de unga som bor utanför Bräcke kommun men som studerar i Bräcke.

Inför kommunfullmäktiges sammanträde kollade kommunstyrelsens förste vice ordförande, Jörgen Persson (S), upp med tjänstemännen vad kommunens kostnad är jämfört med tidigare när kollektivtrafikresorna gällde under skolterminerna.

Förhoppningen var att det inte skulle bli dyrare, men det blir 100 000 till 200 000 kronor billigare per år.

– Egentligen borde vi skicka en tårta till elevrådet i Gällö som kom med förslaget, sa Jörgen Persson.