Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grattis Klubb SAM 10 år


Kubb SAM firade tvåsiffrigt i Storsjöteaterns foajé tillsammans med rad artister som bjöd på allt mellan klassisk 1600-talsmusik och flamenco på spanska.

Annons

Klubb SAM:s första evenemang ägde rum på Potatisbaren i Östersund 2004. Sedan dess har de anordnat många konserter med stor musikalisk bredd. I lördags stod några av deras trognaste artister på scen för att vara med i firandet och självklart var även grundaren Alistar Chochrane och Christina Eketorp med under kvällen.

Först ut var Kape som med humoristisk sarkasm presenterade sina låtar. Medryckande sagor som tonsatts med gitarr om mord och död blev, trots allt, en fin inledning av kvällen.  

Peter Mellgren på sång och Fredrik Mårtensson på klassisk gitarr stod för det mest klassiska inslaget under kvällen. 1600-talsmusik med skickligt gitarrspel och smäktande sånger fortsatte på temat död.

Alistar Chochrane, Robin Chochrane och Christina Eketorp vände kvällen från moll till dur. Folkmusik med gitarr, fiol och cajon drog upp tempot ordentligt och Alistar Chochranes sång på färöiska var ett välkommet inslag.

Efter en lång sommar ute på vägarna är Ellen Sundberg äntligen hemma och det var ett kärt återseende med Klubb SAM. Ett verkligt genuint framträdande med värmande americana .

Sångerskan Safoura Safavi tillsammans med Johan Moberg på gitarr och Robin Cochrane på cajon blev kvällens höjdpunkt. Safouras inlevelse i kärlekslåtar på svenska och flamenco på spanska var medryckande och det tillsammans med en fantastisk röst.

Som avslut av ett långt födelsedagsfirande äntrade Jahzzmaicans scenen. Ett stort gäng med Torbjörn P-Danjelsa Persson, Jens Comén, Bosse Lindberg, Johan Sundström och Luc Deutchmann. Instrumental reggae med jazzsolon fick publiken upp på fötteran och stolarna städades bort för att öppna upp dansgolvet som snabbt fylldes.

Ett ordentligt födelsedagsfirande blev det. Grattis Klubb SAM!