Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grelsson dominerade i Hara terräng

Rasmus Grelsson är svår att stoppa – också över myrar och i skogar.
SM-sjuan på 5000 meter vann söndagens terränglopp i Hara.
– Jag gillar verkligen sådana här bytävlingar, säger Trångsvikenlöparen som vann på fina 32.16.

Hara terräng hade premiär förra sommaren och är redan nu ett uppskattat inslag i löparjämtland. Totalt 113 löpare kom till start för att springa terrängbanan vilket är en fördubbling mot fjolårets deltagarsiffra. Åtta kilometer eller fyra kilometer stod på programmet. På den längre herrdistansen fanns det två huvudfavoriter i Rasmus Grelsson och långloppsåkaren Jerry Ahrlin.

Men trots att Rasmus Grelson är mer van att springa på bana, så var det han som dominerade loppet. Grelsson sprang in på 32.16 (banrekord) och var dryga minuten före Jerry Ahrlin i mål. Trea blev Erik Melin Söderström, Östersund.

– Det är lite ovant för mig att springa på myrar, men det gick ju bra. Det är en väldigt varierad och rolig bana med snabb löpning på skogsbilvägar varvat med riktigt tung myrlöpning, säger Grelsson, som fick en lucka tidigt i loppet.

– Jag trodde att jag skulle få det tufft och siktade på förhand på att försöka rycka i sista backen utför. Men jag hakade av dem ganska tidigt och kunde sedan springa avslappnat in i mål.

Rasmus Grelsson har haft en bra säsong och blev sjua på 5000 meter i SM i Umeå förra helgen – i hård konkurrens.

– Det får jag vara väldigt nöjd med. Just nu är det 5000 meter jag satsar på och det är inspirerande att känna att de allra bästa inte är så långt borta.

På damsidan segrade skidtalangen Johanna Albertsson, 16 år, från Stugun i Hara terräng. Tiden 37.55 är fyra sekunder bättre än fjolårets segertid på damsidan.

Som skidåkare passar det här med myrar bra.

– Ja, det här var verkligen en bana som passade mig. Det var roligt att springa det här loppet, säger Johanna, som beskriver banan så här:

– Tuff. Från början är det mycket uppåt och sen är det mycket skog, mark och myr. Men jag gillar det.

Tvåa i tävlingen blev Erika Lindström, Östersund, som sprang in på 40.22. Trea slutade Agneta Ledin Näslund, Ås.

ÖPTV: Hör Grelsson om segern

ÖPTV: Hör Albertsson om segern