Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grenholm får åka till NHL-camp

22-årige Anton Grenholm får en jättechans.
Han finns med på en NHL-camp i Minnesota om en dryg vecka.
– Visst blev jag lite chockad när jag fick beskedet, säger Grenholm.

Anton Grenholm samlade ihop 37 poäng i bottenlaget Brunflo IK under säsongen i ishockeyettan. Inför kommande säsong drar han vidare till Örnsköldsvik. Om det nu inte händer oväntade saker på andra sidan Atlanten.

10-17 augusti ska ha nämligen visa upp sig i Minnesota och det är tack vare Brunflos eldsjäl Tommy Samuelsson som han får chansen.

– Jag har ju fått många bra kontakter de senaste åren. Dels efter att Igor Larionov var här och dels efter matchen med gamla ryska landslaget som vi arrangerade i Brunflo. Jag använde mig av dem, säger Tommy Samuelsson.

Varför ville du hjälpa Anton Grenholm till den här chansen?

– Jag tycker att han var en av de bästa spelarna i fjolårets division 1-serie. Det är en smart spelare som jag tror mycket på. Man kan komma vidare i sin ishockeykarriär på många konstiga vägar. Det här kanske är en?

Hur gick det till?

– Jag pratade med min kontakt Mike Merchant i Boston. Han var förresten här i Brunflo när ryska landslaget var här. Han vidarebefordrade mina uppgifter till Joe Mullen, som gjort 1000 NHL-matcher och som har varit assisterande tränare i Pittsburgh. Han ville veta allt om Anton och sedan bestämde han att ta över Anton.

Förutom Anton Grenholm så kommer 15-NHL-spelare finnas med på campen.

– Det är klart att det börjar kännas nervöst redan nu. Jag har bestämt att gå in och göra mitt yppersta och bara vara mig själv. Hur det än går så blir det ju en upplevelse och jag skulle tro att jag lär mig mycket under den här veckan, säger Anton Grenholm.

Annars är det Örnsköldsvik som gäller för Grenholm kommande säsong.

– Jag känner mig taggad att spela för dem. Det känns att jag kommer till en förening som tror på mig.

Men varför Örnsköldsvik när vi har ett division 1-lag i Jämtland?

– Det var ju så att jag var kontakt med Markus Åkerblom i ÖIK efter säsongen. De sa att de var intresserade av att ha mig i laget men inte kunde erbjuda mig kontrakt än. För ett par veckor sedan fick jag ett sms där det stod att alla platser var upptagna.

Du är för dålig för Östersunds IK?

– Ja, och visst var det lite synd eftersom man har en trygghet här hemma med jobb och boende. Att man inte fick en plats där var förstås bara att acceptera. Men jag tyckte att de hade kunnat berätta det på annat sätt än genom ett sms.

Läs mer:

Anton Grenholm vänder hem till BIK

Ekonomi är prioritet när Brunflo laddar om

Fem bra perioder ändå ingen utdelning

NHL-stjärnas hyllning kan vara begravd i rasmassor

NHL-stjärnor till Östersund Arena