Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grilla med stil i sommar

/

Inget slår smaken av nygrillat. Men är det något som kan spoliera en picknick är det en klen engångsgrill. Välj hellre en portabel kolgrill som fixar biffen snabbare och med större finess.

Annons

En sommar utan doften av nygrillat är ingen riktig sommar.

Till grillfesten på hemmaplan är det en stationär grill som gäller, men utflykten kräver en smidigare lösning och tyvärr innebär det ofta en engångsgrill.

aluminumförpackningar har en negativ inverkan på miljön har de en ganska negativ inverkan på grillglädjen. Värmen räcker till korv och lite grönsaker men inte mycket mer.

Dessutom är brandrisken stor, eftersom engångsgrillar lätt välter och ofta slängs innan kolen hunnit svalna.

En portabel kolgrill är ett i längden bättre och mer prisvärt alternativ.

Alla är mer eller mindre portabla, men tillverkarna har valt olika lösningar för detta. Modellerna med transportväska är smidiga att bära. För kortare turer fungerar en klotgrill med låsfunktion utmärkt.

Vissa grillar har ben som kan fällas in, vilket är praktiskt om man ska packa in den i bilen eller båten.

fungerar den allra minsta campinggrillen utmärkt, medan en större festmåltid med biffar kräver högre kapacitet.

Med lock ges de bästa förutsättningarna till saftig grillmat via indirekt grillning.

Den grill som imponerar mest är Cobb Premier. Den använder ett stekbord i non-stick som kanske gör grillentusiasterna skeptiska, men galler finns som tillval. Slutresultatet är riktigt bra och grillen håller sig betryggande sval på utsidan. Strax efter kommer Webers campinggrillar. Hög klass rakt igenom och priset känns vettigt i båda fallen med tanke på prestationen. Sist placerar sig Caranga Black Jack som är en minigrill i ordets rätta bemärkelse. Den rejäla väsk-an som medföljer höjer dock prisvärdet.

Lycka till med sommarens grillutflykter!

Mer läsning

Annons