Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grip vill klura till på måndag

Alla som vill veta vilka svenskar som åker i Kuusamos världscuppremiär nästa helg får vänta till måndag klockan tretton. Först då offentliggör Svenska Skidförbundet årets första landslagsuttagning.

– Vi måste hinna prata med alla berörda aktiva först. Därför har vi valt att göra så här, berättar förbundskapten Rikard Grip.

Truppen till Kuusamo baseras förstås på bland annat tävlingsresultaten här i Bruksvallarna, på hur landslagsgruppens aktiva kunnat träna de senaste två veckorna och utifrån friskhets- kontra skadeläge.

Vad som händer i Kuusamo avgör sedan nästa uttagning, den till tävlingarna i Lillehammer andra advent.

Kuusamo kör två dagar, koncentrerat mot klassiska disciplinen. Sprint och 10 respektive 15 kilometer, handlar det om i Finland.

När touren sedan drar västerut mot Norge övergår åkarna till att få köra fristil plus en jaktstart. Då får Sverige även ha nio startande herrar och damer medan det i Finland handlar om sex aktiva.