Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gripna anhölls för stölder i Hammarstrand

Åklagaren har nu lämnat in en häktningsframställan för den två män som greps på torsdagseftermiddagen. De är misstänkta för flera stölder som skett i trakterna de senaste dagarna.

Annons

Männen, som är 24 respektive 27 år gamla, är sedan tidigare kända av den lokala polisen.

Deras framfart kulminerade vid 13-tiden på torsdagen när de tagit sig in till en äldre man och där stulit en klocka samt kontanter. Då var de redan misstänkta för flera stölder:

Ett snatteri på Hammarns Livs var så omfattande att det klassas som stöld. Ett liknande brott hos ICA i Kälarne klassas som snatteri. Dessutom har de stulit en Iphone ur en lastbil.

Stölden hos den gamle mannen utlöste en omfattande polisaktion. En polishelikopter från Östersund anslöt.

– Det låter kanske mer dramatiskt än vad det var. En av männen greps på plats och helikopter plockade vi in för att det skulle gå snabbt. Dessutom är det bra att använda den så att vi får ha de kvar, säger Per Thelin hos polisen.

Vid 15-tiden greps de två. De kördes till polishuset i Östersund för förhör.

Häktningsförhandling kommer att hållas under helgen. Polisen misstänker att männen kan vara skyldiga till ytterligare stölder och inbrott som skett under senare tid i Hammarstrandsområdet.