Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grisar har inget bra liv

Det är helt sjukt hur djuren behandlas nu förtiden. Vi äter kött för att få i oss det protein vi behöver och för att det är väldigt gott.

Men att slakta till exempel grisar för att få deras kött genom att (i vissa länder) hugga dem och sedan låta dem lida till döds är alldeles för mycket.

I Sverige däremot tror vi att grisarna lever ett bra liv innan de slaktas, men icke! Först och främst tas grisarna bort från sin mamma när det är 4 veckor gamla i stället för när de är 17 veckor.

Efter det placeras de i en nio kvadratmeter stor hage med järnstängsel runt, tio stycken i varje. I dessa bås ska de leva tills de är redo för att slaktas. De sover, sitter och lever i sin egen avföring och de kan bli helt sinnessjuka då de inte får röra sig fritt.

När grisarna är tillräckligt utvecklade för att slaktas stängs de in i en slags hiss fylld med koldioxid. Efter cirka 20–30 sekunder förlorar grisarna medvetandet och då slaktas de genom att halsen skärs upp och de förblöder, hängandes uppochner.

Det är då detta vi äter, grisar som behandlas helt fel och inte har den uppväxt som vi tror att de har.

Är det verkligen såhär vi vill ha det? Vill vi att de stackars grisarna ska gå igenom allt det här bara för att vi ska få ut något bra av det.

Vi blir ju även lurade eftersom att slakterierna intalar oss att grisarna lever ett bra liv. Det är bara fel.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel