Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grön flaggfest på Stadsdel Norr

På tisdagen var det stor flaggfest på Stadsdel Norrs förskola. De har jobbat med en hållbar utveckling för att ge barnen en naturlig del i förskolan. Och nu har de blivit certifierade efter två års arbete med temat livsstil och hälsa.

Barnen själva har varit med om att skapa ett miljöråd och ta fram en handlingsplan om vilka mål man skulle ha. Det har bland annat varit yoga och ge sig frihet att ta hand om sig själva.

– Barnen har hjälpt till med att utforma en bättre sopsortering bland annat, och varit med på skräpplockardagarna som, Håll Sverige Rent, har anordnat, säger Sara Stigsdotter.

De har även haft lite större arrangemang som, Stadsdel Norr-skidan och höstjoggen.

– Det har varit rätt enkelt att göra det här med barnen som då får lära sig att göra rätt från början. Nu så återstår det bara att hålla kvar projektet intregrerat i verksamheten. Härnäst är det dags för nya elever att ingå i ett miljöråd under temat närmiljön och det kommer att pågå i två år. Det måste vi göra för att vi ska få behålla certifikatet, avslutar Sara Stigsdotter.