Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gröna Lund stänger Insane

Gröna Lund stänger berg- och dalbanan Insane efter att en ung man dött i en liknande attraktion på ett nöjesfält i Spanien. Stockholm (TT)

Gröna Lund stänger berg- och dalbanan Insane efter att en ung man dött i en liknande attraktion på ett nöjesfält i Spanien.

– Säkerheten kommer alltid först för oss, och eftersom olyckan skedde i en liknande attraktion som vi har från samma tillverkare har vi valt att hålla den stängd tills vi vet vad som orsakade olyckan, säger Annika Troselius, informationsansvarig på Gröna Lund.

Vid olyckan i Spanien, som inträffade på måndagen, omkom en 18-årig man från Island sedan han kastats ut från berg- och dalbanan vid ett nöjesfält i turistorten Benidorm, rapporterar AFP. Enligt den spanska polisen ska säkerhetsbältet ha öppnats men det är oklart om det beror på ett mekaniskt fel.

– Än så länge vet vi väldigt lite vad som har hänt, men vi håller en tät dialog med tillverkaren. Vi kommer att hålla Insane stängd tills vi vet mer, säger Troselius.

Förra sommaren blev åtta personer fast uppe i luften under 20 minuter när Insane stannade. Då stoppade säkerhetssystemen berg- och dalbanan. Även i maj i år stannade den. Då satt sju personer fast i cirka en halvtimme – dock nära stationen varifrån gondolerna startar, enligt Aftonbladet.

Stockholm (TT)