Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gröna svar i skolan

Miljöpartiets språkrör, riksdagsledamoten och folkhögskolläraren Gustav Fridolin pratade skolfrågor med elever och personal på Wargentinsskolan under sitt besök i Östersund i veckan.

Var det kul att spela in Partaj? Hur är det att vara partiledare? Det var de var de två vanligaste frågorna som eleverna ställde då Gustav Fridolin besökte Östersund. Men själv ville Fridolin gå vidare då han under torsdagen besökte Östersunds skolvärld.

– Lärarna har för lite tid för varje enskild elev. Byråkratin måste minska och vi måste anställa fler i skolan, säger Fridolin.

Skolan måste dessutom byggas om, gärna med statliga medel om Fridolin får bestämma.

– På samma sätt som du får skatteavdrag för att bygga om ett kök i en vill ska man kunna få ett rotavdrag för skolombyggnad som ger barn och lärare bättre skolmiljö, säger Fridolin.

Gustav Fridolin gjorde klart att han har två hjärtefrågor på sitt program, dels skola och utbildning och dels jobben.

– Sverige behöver en ny skolpolitik. En politik som ger lärarna tid att se varje elev, lärarna är en av samhällets allra viktigaste yrkesgrupper, säger Fridolin.

Vad gäller jobben går han emot Alliansens linje som han menar gör det svårt att vara arbetslös eller sjuk.

– Vi vill satsa på småföretagens möjligheter att växa, fler anställda i skolan och vården samt en hållbar industri. Då kan fler få ett jobb att gå till, menar Fridolin.

Björn Lindgren från Östersund tillkännagav i går att han vill bli invald i riksdagen.

– Jättekul, han är välkommen. En bra kraft som gjort mycket för partiet och för Jämtland. Syns ofta i den politiska debatten. Hans starka sida är bland annat de internationella frågorna, säger Fridolin som välkomnar Björn Lindgren.

Nästa tillfälle att träffa Gustav Fridolin blir då han ska Annie Lööf och landsbygden 23 januari