Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grönt ljus för handel i Flextronicshuset

Kommunen tänker ge tillstånd till handel i Flextronicshuset, trots att det innebär avsteg från kommunens handelspolicy. Enligt uppgift ska byggvaruhandel in i lokalerna.

Kommunstyrelsen ska nästa vecka ta ställning till det tjänstemannaförslag som fastighetschefen Rolf Lundell satt samman.

Enligt uppgift har Företagshuset i Odenskog AB köpt fastigheten av Flextronics. Syftet är att starta byggvaruhandel i halva fastigheten. Det är den delen som skulle kunna undantas från handelspolicyns regler.

Fastigheten är på 24 000 kvadratmeter och 12 000 kvadratmeter skulle alltså avsättas för skrymmande handel.

Enligt Rolf Lundells förslag finns det särskilda skäl att göra undantag. Det är bland annat att mer byggvaruhandel skulle stärka den totala byggvaruhandeln som finns i Odenskog. Ett annat skäl är att Flextronics nedläggning inte var känd när handelspolicyn beslutades. Det var aldrig aktuellt att ta med fastigheten som heter Hejaren 1 i Odenskog eller Lillänges handelsområde.