Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grötig tävlingsmorgon ger Nelson rätt energi

Lördagens dubbeljakt får dubbla inslag från Åsarna. Emma Wikén och Lars Nelson kör. Båda stortrivs i kombinerade lopp med liten förkärlek för den klassiska delen.

– Jag hoppas på fart direkt. Det gynnar mig om fältet sprängs så mycket som möjligt före skidbytet, menar Lars Nelson, som fick sitt riktiga internationella genombrott förra säsongen.

Hans förstasträcka på stafetten i Sotji bäddade så småningom för guld. Han blev åtta i dubbeljakten på OS och avslutade säsongen med en fantastisk femmil i Holmenkollen där han knep femteplatsen.

– Det kändes bra i genrepet i Östersund. När Johan Olsson kom ifatt mig, (startade 30 sekunder efter) hängde jag på sista tre kilometrarna och kunde följa. Ett sådant formbesked var precis vad jag ville ha i skate, fortsätter Nelson.

Nu laddar han inför lördagen på sitt eget vis. Bland annat käkas dubbla frukostar tävlingsdagens morgon. Gröt klockan åtta, sedan vila och en ny grötportion lite senare ska göra susen.

– Jag hoppas kunna upprepa placeringen, (åtta) från dubbeljakten i Sotji, men det blir tufft förstås.

I de officiella listorna står han som nummer nio, men i efterhand har en åkare före honom diskvalificerats.

Emma Wikén hade svårt finna formen under förra säsongen, men efter vistelsen i Seiser Alm på höjd släppte allt lagom till OS. I Sotji tog hon guld i stafett, var nia i dubbeljakten och tia på den avslutande tremilen. De resultaten vittnar om klass.

I vinter gjorde hon sannolikt sitt bästa individuella lopp någonsin i Toblach. Över en klassisk halvmil blev hon fyra. Där åkte Emma grymt bra tekniskt och det bet gott för henne. Dit vill hon igen.

– Jag känner mig väl förberedd och mår bra. Tävlingen i Östersund i söndags var också positiv. Sen är det först vid tävlingsdagens uppvärmning som man ges en fingervisning om hur det kan gå. Spritter det i benen vill jag hänga på i det garanterat hårda utgångstempo som dras upp. Om det tvärt om känns segt måste utgången bli lugnare. Då är det bara hoppas på att kroppen vaknar efter någon kilometer, säger Emma Wikén.