Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grov misshandel leder till fängelsestraff

Den 22-årige mannen blev svårt misshandlad under fjolårets Storsjöyra. Gärningsmannen slog upprepade gånger mot 22-åringens huvud trots att denne blivit medvetslös.

Den 24-årige gärningsmannen döms för grov misshandel till fängelse i ett år och tre månader av Östersunds tingsrätt.

Misshandeln skedde utanför ett matställe på stan under yranlördagen i fjol.

22-åringen fick näsbenet avslaget och blödde ymnigt. Eftersom han blev medvetslös kunde blödningen ha blivit livshotande då blod kan rinna ner i lungorna. Utan en förbipasserande brandman som rensade mannens luftvägar och gav första hjälpen är det inte säkert att mannen överlevt.

Enligt tingsrätten visade 24-åringen särskild hänsynslöshet och råhet genom att fortsätta slå mot huvudet på den medvetslöse 22-åringen. Därför ska misshandel bedömas som grov.

Männen stötte samman utanför matstället sent på natten. De stötte till eller sade något till varandra enligt vittnen. Sedan slog 24-åringen till 22-åringen så att han ramlade och slog i bakhuvudet.

24-åringen har hävdat att han inte slog 22-åringen utan det var denne som ramlade omkull och drog med sig honom i fallet.

22-åringen minns ingenting av händelsen.

Tingsrätten bedömer vittnesuppgifter från andra som närvarade som trovärdiga och finner det bevisat att 24-åringen utförde en grov misshandel.

Någon annan påföljd än fängelse är inte aktuell, enligt rätten.

Den dömde ska också betala skadestånd på närmare 20 000 kronor till 22-åringen.