Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grundlösa beskyllningar

Lokaltidningen i Strömsund hävdar idag att Östersunds-Posten den 11 mars publicerade en felaktig artikel om Backe Sjukhus och ägaren Thomas Nordgren Gruppen AB.

ÖP ska enligt Lokaltidningen okritiskt ha spridit uppgifter från tipsare med syftet att smutskasta sjukhusets ägare.

Beskyllningar som är helt grundlösa och ett allvarligt påhopp på ÖP:s medarbetare.

Artikeln är välgrundad. Att granska ägargruppens ekonomiska situation är relevant eftersom ägarna lovat hyresgästen Strömsunds kommun att renovera sjukhuset.

Uppgifter om ägarens skatteskuld och betalningsanmärkningar finns i kronofogdens register.

Lokaltidningen hävdar att ÖP inte gav ägaren möjlighet att svara. Det är inte sant. ÖP:s reporter sökte upprepade gånger sjukhusets ägare via SMS och telefon. Första gången förklarade reportern att hon ville göra en intervju.

Att ägaren skickade ett pressmeddelande till ÖP innan artikelns publicerades är inte heller sant. Pressmeddelandet kom dagen efter. Ägarens syn på bolagets ekonomiska status refererades då i en uppföljande artikel.

Lokaltidningen har också fel om ett protokoll från det kommunala pensionärsrådet i Strömsund. Av protokollet framgår att renoveringen av Backe sjukhus startar i maj och bekostas av ägaren.