Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gruvbrand i Kiruna

Räddningstjänsten evakuerar LKAB:s gruva i Kiruna sedan en lastbil börjat brinna i gruvan, skriver polisen i Norrbotten på sin hemsida.

Kiruna (TT)

Räddningstjänsten evakuerar LKAB:s gruva i Kiruna sedan en lastbil börjat brinna i gruvan, skriver polisen i Norrbotten på sin hemsida.

Enligt P4 Norrbotten ska lastbilens förare ha försökt släcka branden men inte lyckats.

– Räddningstjänsten inriktar sig på att evakuera folk, det är cirka tio personer som befinner sig där, säger Thomas Shäufele, vakthavande befäl på Norrbottenspolisen, till aftonbladet.se.

Lastbilen ska ha börjat brinna ungefär 1 300 meter ner i gruvan.

En personbil ska ha fastnat i röken från branden, uppger Norrbottens-Kuriren på nätet. Flera personer ska finnas i bilen.

Räddningstjänsten ska ha kommit fram till den plats i gruvan där lastbilsbranden inträffade. Larmet om branden kom omkring klockan 08.30 i morse.

Det är ingen fara för de personer som befann sig i gruvan när branden bröt ut, säger Johanna Fogman, kommunikatör på LKAB, till TT.

– De är kvar på sina nivåer på 1365 och 775 meters djup. Det finns inga personskador och luften är bra.

Räddningstjänsten har påbörjat släckningsarbetet.