Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gry trea efter tät slutstrid

Gry Abrahamsson Gjersvold var den enda hemmaåkaren som tog en pallplats under Folksam Cups andra tävlingsdag i Östersund.

– Det kändes som jag skulle bli tvåa, men hon kom snabbt sista biten, sa Gry efter en tät slutstrid med Linn Svahn.

Det bjöd på alla slags väder under andra dagen av Folksam Cup som avgörs i Östersund under helgen. Men det mest störande var nog den hårda vinden.

Dalarna ser inte ut att ha några problem att bli Sveriges bästa skiddistrikt. I lördagens jaktstart blev det fyra pallplatser. Martin Johansson vann H16 och Jesper Svensk var dela tvåa. Samuel Björn blev trea i H15 efter att ha kört upp sig en placering från prologen och Alicia Persson tog andraplatsen i D16.

Det var bara i D15 som Dalarna blev utan pallplats och där vann Ångermanlands Frida Karlsson en enkel seger efter att i princip ha hållit sitt försprång från prologen.

– Det är mycket upp och ner och det är ganska lätt att bli stum i skate. Jag försökte öppna ganska lugnt och kunde sedan dryga ut avståndet till 30 sekunder som mest. Men det blev ju en spurtstrid bakom så då tog de in lite på slutet, sa Frida Karlsson.

Kampen om silvermedaljen stod mellan Västerbottens Linn Svahn och Jämtland/Härjedalens Gry Abrahamsson Gjersvold som startade med bara en sekunds mellanrum på jakstarten.

In på upploppet trodde nog många att det skulle bli Jämtland/Härjedalen på andraplatsen.

– Det trodde jag också. Jag förstod inte att hon var så nära så jag hann inte riktigt med sista biten. Men annars är jag nöjd med tävlingarna jag har kört, sa Gry.