Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gud kan inte bota cancer

En bön till pingstpastorn som tror att man kan hela cancer. Om du visste pingstpastor Niclas, hur mycket jag bett.
Bönat och bett för att bli fri från min cancer. Om du visste att det trots alla mina ansträngningar att få hjälp att bli helad från högsta instans, inte lett fram till något positivt.

Annons

Tvärtom. Cancern har hela tiden hitta nya vägar och det har blivit allt svårare att stoppa dess framfart. Cancern bryr sig nämligen inte om Gud, pastor Niclas. Cancern bryr sig bara om sig själv och sitt eget deppiga dödgrävarjobb.

Böner behövs, det är inte det jag menar. Böner behövs för att den som ber ska hitta styrka att leva med det som är svårt. Men, att böner skulle leda fram till att cancer försvinner.

Nej, det tror jag inte på. Mirakler kan inträffa, men när det gäller cancer beror det hellre på forskningens framsteg än på många och långa böner och handpåläggningar. Det är min tro.

Den är rätt svag vid det här laget, tron, men än finns det kraft att möta och bemöta det som känns fel.

Därför vill jag be så här:

Gode Gud,

Jag och många med mig som har cancer vill inget hellre än att bli friska.

Men vi vill också mötas av respekt av dem som tror att boten heter bönen.

Bön kan absolut vara bra, men som vi alla vet har Du mycket att göra, och har säkert inte tid att göra så att just jag blir frisk.

Skulle du göra det är det underbart, men om inte, så vore det bra om du inte lät dina präster och pastorer gå omkring och vilja låtsasförenkla tillvaron för oss som är svårt cancersjuka genom att säga att bara vi ber så har vi gjort vårt. För det är sedan det svåra börjar, efter bönen. Att leva med sin sjukdom, att få återfall, få nya mediciner, ha ångest och sorg över att det var så här det blev. Livet.

Om du visste pastor Niclas, hur det känns på riktigt att leva med döden, att be och hoppas.

Om du visste.

Nu vet du lite mer.