Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gudrun Ögren

Gudrun Ögren, Sundsvall, har efter en tids sjukdom avlidit i en ålder av 68 år.

Hon föddes i Klaxåsen i södra Jämtland, och växte upp i en stor syskonskara. Hon tillhörde den årskull som fick äran att påbörja sin skolgång i Nederhögens nya skola.

Under de senare sommarloven var det plantsättning åt Iggesunds bruk som gällde och efter avslutad skolgång arbetade hon som barnflicka hos sin syster Lilly i Stockholm innan hon 1962 fick anställning på Konsumbutiken i Nederhögen.

1963 förlovade hon sig med Gunnar Ögren från Nederhögen och de blev ett par för hela livet.

Hon arbetade sedan under en tid på butiken i Åsarna innan Gunnar 1965 blev föreståndare för Konsumbutiken i Ljungdalen och då flyttade de tillsammans till Ljungdalen.

Bara ett år senare styrdes färden åter till Nederhögen, där de tillsammans skötte Konsumbutiken tills den lades ner på nyårsafton 1968.

Nu gick flytten till Gimo i Uppland och under tiden där föddes dottern Jessica. 1970 var det dags att flytta närmare hemtrakterna och nu gick flytten till Sundsvall där familjen sedan bott kvar.

Dottern Iris föddes 1972. När Iris var liten började Gudrun arbeta som dagmamma, först på Söndagsvägen och sen på Aprilvägen dit de flyttade 1979.

Dagmamma var ett arbete hon verkligen hade anlag för och som ett av dagbarnen sa. "Min dagmamma har ett hjärta av guld hon".

I början av 80-talet började Gudrun studera igen, läste in grundskolan och fortsatte sedan med tvåårig vårdutbildning till undersköterska och efter examen 1985 hade hon sin dagliga gärning på Sundsvalls sjukhus tills hon gick i pension våren 2010.

Under åren 2005-2008 föddes de tre barnbarnen som blev till stor glädje.

Stugorna i Klaxåsen, där Gudrun och Gunnar vistades så ofta som möjligt blev den naturliga träffpunkten för familjen och alla syskon med barn och barnbarn, likaså släktingar och goda vänner.

Hos Gudrun och Gunnar var man alltid välkommen.

Gudrun älskade sitt Klaxåsen och att vistas i skog och mark, att plocka av all skogens bär och svamp, ett intresse hon delade med sin familj och sina syskon.

När våren kom gick hon alltid ner till Hoan för att se när de första vitsipporna och liljekonvaljerna slagit ut.

Gudrun hade tid för alla, liten som stor och med sitt öppna och vänliga sätt skaffade hon sig många vänner genom livet.

Det blir inte som förr på Aprilvägen och i Klaxåsen, men vi kommer alla att minnas Gudrun med glädje.

För familjen och alla syskon med barn och barnbarn

genom brodern Billy Andersson