Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gul-anställda blev utan lön

Anställda vid callcenterföretaget Gul Sverige AB i Östersund har inte fått ut sin aprillön. Anledningen är brist på pengar i företaget.

– Försäljningen i Sverige har varit dålig på sistone så de har hamnat i en likviditetskris, säger Sverre Tengesdal, vd i Gul Sveriges norska moderbolag Gul.no.

Enligt Tengesdal har pengar nu förts över från moderbolaget, men på grund av fördröjningar i banksystemet har lönerna försenats.

– Senast måndag eller tisdag nästa vecka ska alla anställda ha fått sin lön, lovar han.

Flera anställda som ÖP pratat med har väntat en vecka på sin lön.

– Varje dag har de sagt att den är på gång, men jag har fortfarande inte fått några pengar, säger en av dem.

Det norska nätföretaget öppnade kontor i Östersund i februari förra året. Bemanningen har varierat mellan 10 och 25 personer. I höstas stängdes kontoret helt en tid sedan Proffice dragit tillbaka sin personal. Ett av skälen som angavs var just problem med löneutbetalningar.

Sedan dess har företaget anställt egen personal på sina kontor i Östersund och Gävle. Enligt Sverre Tengesdal är det den ekonomiska krisen i Sverige som gjort att försäljningen gått ner på sistone och försatt det svenska dotterbolaget i likviditetskris.

Är det risk för nedläggning av kontoret i Östersund?

– Nej, det är det inte. Vi räknar med att det är en tillfällig svacka. Vår plan är fortfarande en organisation med 25 säljare i Gävle och Östersund.