Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guld igen. Max Gordon Sundqvist följde upp storslalomguldet i USM med att vinna också slalomtävlingen.Andra raka guldet för Max Gordon Sundqvist

– Guld i USM var säsongens mål, sa 15-åringen från Östersund-Frösö Slalomklubb.

Lördagen i Vemdalen var inte bara Sundqvists stora dag. Klubbkompisen Dan-Axel Grahn gjorde också en utmärkt tävling och tog silver – också det för andra dagen i rad.

Det lustiga var att marginalen mellan de båda nästan var densamma som i fredags – 18 hundradelar jämfört med 19.

Sundqvist var förstås riktigt nöjd.

– Ja, guld i USM smäller högt. Det är ganska svårt att vinna i slalom eftersom det är så små marginaler.

USM-arrangemanget i sydliga Jämtland har som vanligt fungerat bra.

– Ja, men det var tråkigt med farttävlingen. Backen var i och för sig ganska lång, över en minut, men den var platt och inte så utmanande. Det hände inte så mycket, menade Sundqvist.

Sundqvist och Grahns prestationer ger vid handen att ÖFS här förfogar över Sveriges kanske två bästa teknikåkare i 15-årsåldern. På tjejsidan har J/H inte riktigt lika vassa toppar.

slalomtävling slutade med att Sara Ottosson, ÖFS, körde ur, precis som den dittills suveräna Lisa Blomqvist, Umeå. Bästa J/H-tjejer var nu Ella Forsman, ÖFS och Mette Asp, Åre – åtta respektive elva. I Blomqvists frånvaro klev hennes klubbkompis Alexandra Sjöström fram och vann slalomguldet.

Den svenska ungdomseliten har nu tre större tävlingar kvar innan säsongen är över. Sälen, Ingemartrofén i Tärnaby och 1:a maj-trofén i Funäsdalen.