Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guld och silver till länet i back-SM

Två guld och ett silver.
Det blev facit för länets skoterförare i back-SM, som kördes i Överkalix.

Marcus Johansson från Östersunds SSK vann ungdomsklassen och surfade därmed vidare på de senaste veckornas framgångsvåg. Nyligen vann Frösökillen skotercross-SM i Älvsbyn och tog även silver på NM i Lycksele.

– Jag rankar nog crossegern allra högst, det är ju den mest jobbiga och tekniskt krävande grenen. Men banan i årets back-SM var faktiskt ganska teknisk den med, det blev rätt många hopp och kurvor, säger Marcus Johansson.

Trots att tävlingen kördes i ett nattkallt Överkalix luckrades den sockriga snön upp efterhand, med en hel del gropar i underlaget som följd.

– Det blev ganska tungåkt, men jag var bra med i starten och gick ut som tvåa i första kurvan. Sedan lyckades jag hoppa förbi Gustav Munther från Ockelbo i andra hoppet och höll sedan undan för honom, förklarar Marcus Johansson.

Johan Grym från Hedeviken tog sig även han till final och slutade där på sjätte plats.

dominerade Henrik Olsson från Ytterberg fullständigt, vann samtliga heat utom ett på vägen fram till finalen.

– Jag kände redan på morgonen att skotern gick riktigt bra. Enda missödet kom väl egentligen i andra heatet då jag var på väg att stegra runt och tvingades släppa på gasen lite. Annars vann jag nog alla starter, förklarar Henrik Olsson.

Härjedalingen var snabbast ut även i finalen och såg sedan inte till någon av konkurrenterna.

– Nej, faktiskt inte. Daniel Östman (från Sundsjö) hade kört snabbt hela dagen och Stefan Björklund (Östersund) är ju aldrig ofarlig, men tydligen lyckades jag skaka av mig båda två. Det kändes riktigt bra, säger Henrik som tog SM-guldet före Niklas Stenberg från Infjärden.

Nära seger till Härjedalen var det även i Pro Stock, där Andreas Ljungberg från Team Walles fick ge sig mot Umeå-föraren Fredrik Eriksson i finalen. Andreas Haglund från Östersund slutade femma. (zport.se)