Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldgrävarstipendium till Patrik Sandberg

Årets stipendium ur Erik Lindbloms minnesfond går till Patrik Sandberg-Otterström, ung styrkelyftare från Sveg. Stipendiet består förutom äran av 10 000 kronor.

Annons

Gold Diggers Association som förvaltar Erik Lindbloms minnesfond har som huvudsyfte att uppmuntra nya idéer och tillvarata lokala initiativ och lokal kreativitet.

– Mottot är att i sann guldgrävaranda entusiasmera människor i Härjedalen eller med anknytning till Härjedalen att våga kämpa för sina idéer, säger Björn Uglem, initiativtagare till föreningen.

I sin motivation till val av pristagare anser Gold Digger Associaton att Patrik Sandberg personifierar det goda kamratskapet och har ett ödmjukt förhållande till sina medmänniskor och en förmåga att dela med sig.

– Patrik har under ett flertal tillfällen representerat landskapet Härjedalen med känsla och stolthet. Patrik tar avstånd från droger i alla dess former och han är en sund och stark förebild för andra ungdomar, säger Björn Uglem som ser årets pristagare som en föredömlig representant för den sanna guldruschandan att ingenting är omöjligt.

– Ungdomar som Patrik skänker tro på en framtid för Härjedalen.