Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldregn över Jämtland

När SM i Mathantverk hade prisutdelning på Storsjöteatern ikväll stod det klart att länet är bäst i Sverige med tio guld.

För 17:e året korades de bästa mathantverkarna i Sverige.

– Antalet anmälda produkter det här året var rekordmånga, över 600 inlämnade bidrag ifrån 182 företag, varav 27 företag ifrån våra nordiska grannländer. I framtiden kanske det kan bli ett nordiskt mästerskap i mathantverk, säger Birgitta Sundin, årets tävlingsledare.

Nytt för i år var nektar, sötebröd, senap och innovativt mathantverk som var en väldigt populär klass, den sistnämda med 43 tävlande produkter. Årets jury bestod av cirka 80 konsumenter, matexperter och kockar som fick äran att avnjuta Sveriges godaste råvaror. Ett stort berg av bröd var en av många saker som stack ut i år.

– Ur det Jämtländska perspektivet var vi väldigt framgångsrika i år, berättade Catharina Andersson, pressansvarig på Eldrimner.

Jämtlands län bärgade tio guld, nio silver och två brons, vilket är bäst i Sverige.