Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gulle dominerade i Sponsorcupens premiär

Simon Gulle, Jämtlands MK, var till synes ostoppbar vid Sponsorcupens premiär i helgen.

Annons

Offerdals MK stod som arrangör av starten för den populära folkraceserien, som dock inte lockade de stora massorna den här gången med totalt 33 deltagare.

I seniorklassen kom 20 av dessa till start. Där var JMK-föraren Simon Gulle dagens förare med idel segrar. Först vann han alla sina tre kvalheat och sedan även A-finalen.

Även Linus Hallin, Hede, kom obesegrad fram till A-finalen, men där tog det stopp och han slutade femma. Pallplatserna gick i stället till Krokomsförarna Bengt-Åke Ihrén och Patrik Engberg som tvåa respektive trea.

Hemmaföraren Petra Jonsson, som tog vägen till A-finalen via seger i B-finalen, slutade precis utanför pallen som fyra.

Obegrad genom hela tävlingen var också juniorettan Fredrik Olsson, Krokom. I damklassen var det också en Krokomsförare, Karoline Thunell, som var poängbäst i kvalet med två segrar av tre. Men i finalen fick hon se sig slagen av Camilla Wistemar, Södra Lappmarken, och slutade tvåa.