Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gult vatten i Torvalla

Så här såg vattnet ut på Stöttingvägen i Torvalla i helgen. Mörkgult.

– Grannen ringde och sa att de hade gult vatten och då tappade jag upp lite i badkaret och det var riktigt äckligt, säger Morgan Kristensson som bor i Torvalla.
Om man har fjärrvärme och värmeväxlarna strular kan vattnet bli grönt eftersom det innehåller ett färgämne för att kunna varna när någonting är fel. Men det verkar inte vara problemet på Stöttingvägen och på Jämtkraft känner man inte till det.
De som har problem med vattnet uppmanades spola och avvakta.
Vatten Östersund som levererar dricksvatten säger att de inte noterat några problem på sistone.
– Det verkar vara något i fastigheten, säger Håkan Sandström, Vatten Östersund, och nämner att vatten kan få färg när metall fälls av i ledningar.
Östersundsbostäder äger husen där vattnet missfärgats.
– Vi har tagit vattenprover och har lämnat dem till laboratorium för analys. Jag har sett ett av proverna och vattnet såg i alla fall klart ut, säger Göran Göransson, förvaltningschef vid Östersundsbostäder.
Det som ska undersökas i första hand är om järn eller koppar fällts av.
Fler boende i området har haft missfärgat vatten.
En person berättar för ÖP att vattnet i bostaden var gulbrunt och grumligt av och till i flera veckor i början av hösten.
– Då togs prover som visade att det var järn i vattnet.