Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gun Carlberg

Gun Carlberg föddes, som äldst av tre syskon, 1918 i Ytterån.

Annons

Föräldrarna var Rut och Arvid Smedsaas. Hon växte upp och gick i skola i Ytterån, Stockholm och Östersund. I Östersund avlade hon studentexamen. Hon utbildade sig till sjuksköterska vid Sofiahemmet i Stockholm. Gun arbetade större delen av sitt yrkesliv vid Östersunds lasarett främst inom hörselvården och vid öron-, näs-, och halskliniken.

Efter några års yrkesverksamhet lärde hon känna sin blivande man, Sune. De gifte sig 1947 och levde ett långt och lyckligt äktenskap fram till Sunes död 1998. Äktenskapet skänkte dem två döttrar vilka tillsammans med föräldrarna upplevde ett lyckligt familjeliv med många roliga stunder i Spökslottet på Frösön och på Enebakken, stugan i Norge.

Gun uppskattades av alla vänner och yrkeskolleger som en kvinna med humor, målmedvetenhet och som en vän av ordning och reda.

Gun var en aktiv kvinna. Inget var främmande för henne och allt nytt var intressant särskilt när det gällde litteratur, musik, matlagning, handarbete, trädgård och blomsterodling. Läsning av böcker var hennes största intresse. När hon efter pensionen fick kraftigt nedsatt syn fortsatte hon med talböcker för att stilla sin läshunger, ända fram till sina sista levnadsdagar. Ända till slutet hade hon ett klart intellekt.

Föreningsverksamheten under åren bestod av aktivt medlemskap i Hörselfrämjandet och som yrkesarbetande kvinna var hon aktiv inom Östersunds soroptimistklubb. Tillsammans med Sune tillkom även aktiviteter inom Röda korset och SPF på Frösön.

De sju sista åren bodde Gun i lägenhet på Valla servicehus. Där trivdes hon mycket bra och uppskattade mycket den professionella och kärleksfulla hjälp hon fick.

Gun avled knappt två veckor innan sin 95-årsdag i närvaro av oss döttrar. Vi med familjer, barn, barnbarn, släktingar och vänner sörjer henne men är glada över att hon har haft ett så långt, roligt och innehållsrikt liv.

Eva och Maj