Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gun Nilsson, Frösön, 75 år

Som tidigare meddelats avled Gun Nilsson, Frösön den 31 mars i en ålder av 75 år, stilla i sitt hem i Berge, omgiven av sin familj, där döttrarna och maken Ivar fanns till hands dygnet runt de sista veckorna av hennes liv. Ingen oväntad död men ofattbar ändå.

En unik och enastående människa har avslutat sitt livsverk. Unik på många sätt. Hennes kärlek och omsorg sträckte sig långt utanför hennes egen, med åren mycket omfattande familj. Osjälvisk i sin omsorg om oss som hade förmånen att innefattas i den stora krets hon alltid fanns till hands för. Vi såg henne aldrig misströsta. Hon klagade aldrig fastän livet många gånger varit svårt för henne. Förlusten av ett av de äldsta barnbarnen tog henne och familjen mycket hårt.

När omsorgen om mamman, min moster, inte längre behövdes, fanns genast hennes omtanke, hjälp och stöd för andra i hennes omgivning, detta trots att hennes egen stora familj med växande antal barnbarnsbarn alltid var välkomna till hemmet och innefattades av hennes kärlek. Några av barnbarnen bodde i perioder hos morföräldrarna.

Unik i att hon samtidigt klarade av sin egen yrkeskarriär, fritidsintressen, vänfastheten, den närhet hon kunde erbjuda sina barn och deras familjer, alltid ha ett gott humör, en lågtoning, underfundig humor som hon fick behålla livet ut och ändå ha en mycket stark integritet och ändå visa sin omsorg om andra. Hennes tacksamhet över den hjälp hon fick visade hon nästan in i dödsögonblicket.

Hon var den första som ringde och gratulerade på födelsedagar och namnsdagar. När mina föräldrar på grund av sjukdom behövde hjälp eftersom jag befann i Uppsala och Stockholm för utbildning och småbarnsbestyr, så fanns Gun där hos dem utan att jag bett henne. Hon rapporterade genast positiva och negativa förlopp för att minska på min oro över att inte finnas hemma och till hands för föräldrarna.

Gun, denna unika person, finns inte längre bland oss. Hon saknas redan enormt men den omtanke och omsorg hon gav os, det vill säga mig och min familj har på många sätt påverkat min livssyn och jag är oerhört tacksam över att hon räckte till även för mig och min lilla familj.

Urban Leijon, kusin