Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gungan saboterad

Någon hade saboterat gungan som föll sönder i Badhusparken i går.

– Någon har lossat på två bultar och nu har vi gjort en polisanmälan, säger Håkan Bengtsson, arbetsledare på gatukontoret.

Det var i går när Caroline Pettersson och hennes vänner gungade i Badhusparken som olyckan var framme. Bommen på gungställningen brakade plötsligt ner i backen. Ingen skadades allvarligt, men situationen hade kunnat sluta helt annorlunda om det varit små barn som satt och gungade.

Östersunds kommun har varit på plats och inspekterat gungan och även en representant från företaget som tillverkar gungorna. Det som upptäcktes var att någon lossat på två bultar. Det har gjort att konstruktionen rört på sig lite och tillsist gav vika.

– Vi har nu gjort en polisanmälan, säger Håkan Bengtsson.

Han berättar att gungan är från 2005 och att alla kommunens lekplatser besiktas noggrant en gång per år.

– I Badhusparken är det nästan en daglig tillsyn. Men det här hade ingen kunnat upptäcka. Muttrarna är dolda bakom ett plastskydd, säger han.

Han säger också att det inte spelar någon roll om det är barn eller vuxna som gungar. Många vuxna gungar tillsammans med sina barn.

– Det ska konstruktionen tåla. Annars skulle vi ha en skylt där som angav maxvikt, ungefär som i en hiss.