Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunnarsson vinnare i rallydebut

Mikael Ericsson vann inte helt oväntat Roratelsvängen på Östersunds Motorstadion.
Men codrivern var lite blek om nosen första varvet.
– Jag var livrädd, säger Susanne Gunnarsson.

Hur i hela världen hamnade kanotisten och OS-medaljören från Funäsdalen i en rallybil, undrar ni kanske?

Susanne Gunnarsson förklarar själv:

– Det var Micke Ericssons pappa som ringde upp mig och frågade om jag hade lust att åka med i en rallytävling. Första tanken var ”åh hjälp”, men jag tackade faktiskt ja till slut.

– Alltså, bor man som jag i Funäsdalen blir det ju mycket bilåkande, det är oundvikligt. Men jag är ingen bra bilförare, gillar inte att köra när det är halt och så är jag dålig på att backa.

– Fast när det är raksträckor kör jag förstås ganska fort, som alla andra, säger hon och skrattar.

till Mikael Ericsson i Roratelsvängen hade hon ingen annan uppgift än att sitta kvar i bilen och njuta av upplevelsen. Det gick ganska bra, när den första chocken lagt sig.

– Jag var livrädd hela första varvet, riktigt spänd faktiskt. Kroppen rör sig ganska mycket hela tiden, trots att man är ordentligt fastspänd. Jag skrek ”oh shit” eller något i den stilen vid ett tillfälle och Micke frågade direkt om jag var rädd, men det erkände jag förstås inte då, säger Susanne Gunnarsson.

– Sedan kom jag in i det och kunde faktiskt avgöra vilka sträckor som gick snabbast. På tredje fick vi till exempel lite bättre fäste och då gick det mycket riktigt två sekunder fortare.

Mikael Ericsson 20 sekunder före tvåan och JMK-föraren Lennart Gälliner (Mazda) i den fyrhjulsdrivna klassen. Michael Söderholm, Krokoms MK, skuggade strax därefter i sin Toyota Celica.

Det blev Offerdal för hela slanten även i 2WD-klasserna, då Bosse Hemmingsson (VW Golf) körde de fyra sträckorna 30 sekunder snabbare än klubbkamraten Mats Lemnert (Volvo 940). Mattias Johansson, JMK, var dock bara en tiondel från att knipa andraplatsen.