Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunnarssons rutin ska ge OS-framgång

Toppen är toppen. Men bredden måste bli bättre.
Svensk kanot tar sats mot stora OS-framgångar, och man tar en guldhjältinna till hjälp.

Annons

– Mitt stora mål är att få med både K1, K2 och förhoppningsvis K4 i OS 2012, säger Kanotförbundets nya elitkoordinator Susanne Gunnarsson.

För 13 år sedan tog hon OS-guld i Atlanta tillsammans med Agneta Andersson. Men sedan 2000 har Susanne Gunnarsson varit borta från kanotsporten. Efter att ha varit fystränare för alpinlandslaget, arbetat med friskvård hemma i Funäsdalen och agerat föreläsare, är 46-åringen nu kanotförbundets nya elitkoordinator, med uppgift att...?

– Det är lite oklart, vi vet inte riktigt själva. Framför allt ska jag hjälpa till att motivera kanotisterna på vinterträningen, det är en ganska tuff period och det är lätt att hoppa av lite pass för att man inte har tid eller lust, säger Susanne Gunnarsson.

– Och sen ska jag bara finnas till för de aktiva, vad de än vill att jag ska göra.

Coacha kommer hon dock inte att göra, den biten är vigd åt förbundskapten Bengt Bengtsson. Men målsättningen delar de.

Motiverad är hon, men tufft blir det. Gunnarsson bor i Funäsdalen, och har en hel del pendlande att se fram emot.

Å andra sidan är lite bilkörning en enkel resa om man jämför med tiden Gunnarsson upplevde direkt efter avslutad idrottskarriär.

– Man hade levt i den här lilla idrottsvärlden, som är ett fantastiskt underbart liv egentligen. Helt plötsligt slutar man, och så gick jag igenom en skilsmässa samtidigt, och då blev man ganska ”down”. Jag är fortfarande väldigt upp och ner, men har lärt mig acceptera att jag är sådan. Sen blir man ju äldre också, men jag är fortfarande den där rastlösa typen. Trots att jag är 46.

Oviljan att sitta still och inte göra något har dessutom lett till att en tonårsdröm snart går i uppfyllelse. Till vintern blir den sann.

– Jag ska öppna en pub. Det blir olika teman, från samiskt till svenskt till grekiskt till italienskt. Det har varit en dröm sedan jag var 16 år.