Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunvor Harlin, Häggenås, 61 år

Den 17 augusti i år, är det precis 40 år sedan jag och min kära hustru för första gången träffades. Det var när jag och en kompis var ute och körde några varv på Limstagatan i Kramfors , som han såg en tjejbekant som hade en kompis med sig – min blivande fru!
Nu fick vi inte fira detta jubileum tillsammans, då Gunvor nu lämnat oss efter sin långa kamp mot cancer.

40 år är en lång tid, ett liv tillsammans. Två underbara döttrar har vi fått och som är en verklig skatt i livet och ett stort stöd för mig idag. Många och ljusa minnen, men saknaden ger outplånliga sår i själen.

När vi träffades arbetade Gunvor, som är född och uppvuxen i Kramfors, på tidningen Nya Norrland och jag hade bara någon vecka tidigare flyttat från Tåsjö till Kramfors och påbörjat min anställning i musikaffär med butiker i Ådalen och utmed kusten.

1981 i februari, flyttade vi från Kramfors till Östersund, då jag hade fått uppdraget att starta en ny butik i Östersund, Frösön. Vi väntade då vår första dotter som föddes i augusti samma år. 1984 föddes vår andra dotter och vi hade då flyttat från lägenhet till radhus i Torvalla.

Gunvor valde att vara hemma med barnen under småbarnsåren och tog därefter anställning som kontorist vid Idrottens hus i Östersund, där hon blev en omtyckt och uppskattad medarbetare. Hon kom senare att tillhöra systerorganisationen SISU, där hon var administratör och behjälplig med utbildningssamordning. År 2000 flyttade vi till Häggenås.

Sedan hon drabbades av bröstcancer 2007, har hon till största delen varit sjukskriven på grund av operation, behandlingar och så småningom återfall, med förnyade och upprepade behandlingar liksom operation. Under denna tid engagerade sig Gunvor i insamling av pengar till cancerforskningen. Bland annat genom försäljning av Englasmycken till förmån för barncancerforskningen.

Vi fick ett underbart halvår i frihet efter den sista operationen då Gunvor var helt fri från sjukdom och reste då även utomlands tillsammans och i samvaro med nära vänner. En tid i mycket ljust minne. Dessvärre kom sjukdomen tillbaka och denna gång hjälpte inga behandlingar, där flera olika provades under nio månader.

Gunvor somnade in lugnt och stilla utan smärta 19 april strax före klockan 6 på morgonen med hela familjen samlad kring sig. Gunvor blev 61 år.

Maken Lars Harlin