Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustaf Spetz vilar tryggt i musiken

Gustaf Spetz spelar tillsammans med Jonathan Johansson på Club Corazon ikväll. De är en del av turnén ”Handen på hjärtat 2009”.

Efter att för cirka ett år sedan lämnat bandet Eskju Divine har Gustaf Spetz spelat in sitt första soloalbum och flyttat ur torpet, och in till Uppsala tillsammans med flickvännen.

– Vi fick lite lappsjuka där, säger han stillsamt på omisskännlig Norrköpingsdialekt.

Mellan det egna låtskrivandet försöker han även hinna med att producera och spela in andra artister. Han har producerat material med bland andra Gabrielle Frödén och bandet Wrestling with angels.

band Eskju Divines musik har liknats med den av grupper som Sigur rós och Radiohead. Solodebuten ”Good night Mr. Spetz” innehåller speldosor och pianopop och lutar lika mycket åt det lekfulla och glada uttrycket som det storslagna dramatiska.

– Bra musik! Beach Boys kanske, det är det närmsta tror jag. Jag älskar piano, men jag hade ingen speciell tanke när jag spelade in skivan. Soundet låter lite gammalt. Skivan har mer en musikalisk röd tråd än en textmässig. Jag har skrivit vissa texter, men de flesta har en vän skrivit.

– Jag fick en hel bunt. Man vågar vara mer ärlig med andras texter, än med de egna.

Just nu befinner sig Gustaf Spetz på turné runt Sverige, där han och Jonathan Johansson tillsammans utgör en del av turnépaketet ”Handen på hjärtat”. De spelar var sitt set, och Gustaf vet i dagsläget att i alla fall han kommer att gästa Jonathan på två–tre låtar.

Att det även är Gustaf som kommer att gå upp på scenen först är det ingen frågan om.

– Det skulle kännas som en antiklimax om jag klev på efter honom.

varandra sedan tidigare och har gemensamma vänner, berättar Gustaf. En annan gemensam nämnare är Johan Eckeborn som producerat bägges senaste plattor.

I kalendern finns inte mycket planerat för Gustaf Spetz inför sommaren.

– Jag är peppad på att spela in en ny skiva nu, annars har jag inga planer.

Efter turnén runt Sverige bär det av till Japan för Gustaf Spetz.

– Ja, det är ett skivbolag där som ordnat det och det finns en stor fan base där. Det är ett stort intresse för svensk musik i Japan. Jag ser fram emot besöket väldigt mycket.

– Ja, det är nog så, och det får man vara glad för som liten artist.