Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustavsbergsbacken upp – vägen tillbaka för Jönsson

Det har varit en virusinfekterad höst för längdskidåkaren Emil Jönsson. Men efter en månads sjukdom är han på gång igen.

– I dag körde jag mitt första intervallpass på fyra veckor, säger sprintstjärnan på fredagen.

Mitt under den tuffa uppbyggnadsperioden inför OS-säsongen drabbades Emil Jönsson av en virusinfektion. Efter två veckor blev han bättre och började träna igen. Men åkte på ett bakslag och ännu en vecka med sjukdom.

– Jag har kommit i gång och tränat gradvis mer och mer i en vecka nu. I dag körde jag för första gången ett maxpass, säger han till TT.

– Uppför en slalombacke, Frösöbacken.

Jönsson missade landslagslägret i september och kommer att välja bort första delen av höghöjdslägret i de italienska Alperna de kommande veckorna.

– När man kommer till hög höjd behöver man ta det lugnt och acklimatisera sig några dagar. Jag behöver komma i gång med normal, hård träning nu.

Jönssons påtvingade vila kan påverka inledningen av tävlingssäsongen. Men knappast vinterns givna huvudmål, OS i Sotji i februari.

– Det är aldrig bra att missa en månads träning. Men det är ingen fara med tanke på OS, säger Jönsson.

Jönssons sambo och landslagskollega Anna Haag har den senaste tiden också varit sjuk.

– Jag drog med henne i fallet. Hon är i samma fas som jag, säger Jönsson.