Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustavsson uttagen till VM

/

Färjestads succémålvakt finns med i VM-truppen till Schweiz. Men på grund av familjeskäl är det fortfarande oklart om Jonas Gustavsson spelar eller inte.

Annons

– Vi avvaktar och ser vad som händer, säger förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson.

I går eftermiddag släppte Bengt-Åke Gustafsson truppen till ishockey-VM i Schweiz, som inleds i helgen. Sverige möter Österrike i den första matchen på lördag, men vilka som spelar då är ännu inte spikat.

Ett stort frågetecken finns på målvaktssidan. Svenske mästaren Jonas Gustavsson avbröt VM-uppladdningen i Tjeckien av familjeskäl, och har ännu inte bestämt sig hur det blir med VM.

– Vi pratades vid i går (söndag), han vill ju gärna vara med men det är en tuff situation som det är nu, säger Bengt-Åke Gustafsson.

En annan spelare som inte fanns med i genrepet var AIK-backen Dick Tärnström. Tillsammans med NHL-spelarna Nicklas Grossman, Tobias Enström, Joel Lundqvist och Loui Eriksson ansluter han till landslaget i veckan.

– Förhoppningsvis tillför de energi och kunskap, säger Gustafsson.

Tre Kronor kan få ytterligare förstärkningar från NHL, förbundskaptenen har möjlighet att byta ut spelare under resans gång och kan anmäla nya spelare ända fram till några timmar före start.

– Vi får avvakta och se om någon blir utslagen. Vi håller alla dörrar och möjligheter öppna, säger Gustafsson.

VM-laget samlas på Arlanda i morgon och flyger på eftermiddagen till Zürich.

– Nu är de sista förberedelserna gjorda, nu ska vi samla ihop oss ett par dagar, sen är det full gas tillsammans igen.

Fyra spelare från turneringen i Tjeckien får inte åka med till VM. Robin Jonsson, Luleå, Lars Jonsson, Brynäs, Patrik Zackrisson, Linköping och Daniel Widing, Brynäs, hamnade utanför. (TT)

Mer läsning

Annons