Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnasiecampus expanderar med hus X

På 227-årsdagen av staden Östersunds invigning, togs det första spadtaget för hus X. Det ska byggas på det nya gymnasiets Campus som nu håller på att ta form i centrala Östersund.

I går förmiddag fick Pelle Lundgren, Jämtlands Gymnasieförbund, och AnnSofie Andersson (S), kommunalråd, vara de första som använde den guldfärgade spaden för nybygget som ska dra i gång nedanför Östersunds sporthall.

Huset beräknas kosta 55 miljoner kronor och ska vara klart i april 2015.

Huset kommer innehålla cirka 3 000 kvadratmeter skollokaler och energiåtgången är endast 37 kilowatt per kvadratmeter och år enligt NCC som är entreprenör.

Arbetsnamnet på den nya byggnaden är hus X, vad huset kommer heta i framtiden är ännu inte bestämt. Jan Högberg, fastighetschef på kommunen inledde med ett litet tal som avlöstes av arkitekten Kjell Gisterå, som berättade lite om kvarteret.

Det blir ett hus för musikundervisning och för den särskolans gymnasieelever som flyttar ner från Palmcrantzskolan när bygget är klart.

– Det som nu kompletteras är en förstklassig undervisningsmiljö, som ökar utbildningens kvalitet och attraktionskraft, säger AnnSofie Andersson.