Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hackås får 14 000 kronor till ungdomshockeyn

Ishockeyförbundet ger Hackås HF får 14 000 kronor från Svenska Ishockeyförbundet för att satsa på sina ungdomslag.
– Det betyder att vi kan ta nästa steg, säger Lars Andersson,

Pengarna, som egentligen kommer från en flerårig sponsor (i bilbranschen) till Svenska Ishockeyförbundet, är en del av en större ungdomssatsning som nämnda bilföretag gör.

Varje år avsätts en miljon kronor i den så kallade "Hockeyfonden". Pengarna är öronmärkta att gå till ungdomsverksamheten i svensk hockey.

Klubbar, organisationer, föräldrar, ledare och andra engagerade, som vill ta del av pengarna i Hockeyfonden måste söka bidrag, vilket Hackås har gjort.

Jämtlandsklubben sökte 14 000 kronor och fick precis den summan. Syftet med ansökningen var att få råd med inköp av nybörjarutrustning för knattespelare.

Pengarna räcker till utrustning för tio utespelare och en målvakt. I utrustningen ingår alla skydd samt även byxor och handskar. Det enda spelarna själva måste hålla med är skridskor, hjälm och klubba.

– Problemet i vår verksamhet är inköp av utrustning. Vi sökte pengarna för att kunna stötta upp föräldrar i klubben. Det viktiga för oss är att det inte ska sitta i om föräldrarna har råd eller inte om deras barn ska få spela ishockey, säger Lars Andersson.

Knatteverksamheten i Hackås, med spelare födda 2004-07, startade på allvar i fjol höstas och det var ingen liten grupp som Lars Andersson basade över.

– Vi har faktiskt haft 48 spelare i laget, varav hela 27 flickor. Det har varit väldigt positivt. Med det här stödet hoppas vi kunna klara av att utveckla laget, menar han.

Just utrustningsbiten är ofta det stora problemet inom ungdomshockeyn. I takt med att kostnaderna ökar blir det svårare för föräldrar att ha råd.

– I dag finns det över 40 000 ungdomsspelare registrerade hos Svenska Ishockeyförbundet. Många av dessa spelar i klubbar med små resurser. Hockeyfonden syftar till att lösa några av deras behov, säger Mikael Sandberg, ansvarig för fonden.