Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häckner fick motstånd

Carl-Einar Häckner gör vad han kan, men omständigheterna i Teatersalongen förstör upplevelsen.

En stor och åldersblandad publik har kommit för att se Carl-Einar Häckner. Till synes varje fåtölj i Storsjöteaterns salong har en ända parkerad på sig.

Häckner drar i gång sin varieté med en tragikomisk visa om hur många hemska sätt det finns att dö på. Det är roligt, och hans välkända rollpersona – den nervösa och tafatta artisten – tilltalar mig.

Men störningarna i salongen är många. Sorl från baren utanför läcker in, så även musik någonstans ifrån. Ljussken från mobiler som tar bilder och filmar, folk kommer och går under föreställningen. Fruktansvärt irriterande. Det är inte Häckners fel, men förståeligt nog rubbar det hans fokus. En gång blir han tvungen att fråga varifrån sorlet kommer, och även säga till en person som filmar med mobilen.

Det här är saker som inte spelar någon roll under en larmig konsert, men en varieté som Häckners kräver tystnad.

För i den finns mycket underhållning i den, i blandningen av trolleri, stand up och visor.

I showens början skapas kontakt med ett barn på första raden, som hjälper Häckner att testa ett av hans trollerirep. Efter det skapas kemi dem emellan och barnet blir en nemesis som Häckner med jämna mellanrum riktar sig mot, och retas med.

I ett annat trollerinummer tar han upp en pappa på scenen (frågan är varför det måste vara just en pappa, dock?). När mannen kommer upp på scenen, först då, upptäcker Häckner att det är en gammal högstadiekamrat. Till synes är det helt slumpmässigt, och högstadiekamraten sköter sig utmärkt på scenen.

Själv roas jag mest av de uppenbart humoristiska visorna, som den om personen vars ansikte blivit söndertrampat av en elefant och får göra en ansiktsoperation i Schweiz, samt trollkonsterna. Häckner har även allvarligare sånger, men de balanserar ofta farligt nära pekoralets kant.

• Teatersalongen

• 21.00

Betyg: 2/5

Här hittar du alla recensioner från Storsjöyran 2014