Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häftiga utmärkelsen till ÖFK – utsedda till "årets underdog"

Få har missat Östersunds framfart i Europa.
Nu tilldelas de "årets underdog" av ansedda fotbollsmagasinet Fourfourtwo.
”De har hittat bortglömda juveler som har ratats av andra lag och förvandlat dem till det oigenkännliga” skriver tidskriften, enligt Sportbladet.

Östersund är framme vid den sista hållplatsen i gruppspelet av Europa League. Mot redan avsågade Hertha Berlin har man stora chanser att säkra förstaplatsen i gruppspelet.

Resan dit har inneburit flera skrällar och Europa har gång på gång häpnat över jämtlänningarnas prestationer.

Nu har tidskriften Fourfourtwo belönat ÖFK med utmärkelsen "årets underdog" där man följt med till bortamötet med Bilbao för att beskriva klubbens bedrifter, skriver Sportbladet.

”Det basiska folket har aldrig sett något liknande tidigare. Fourforutwo står på Bilbaos torg där fem killar från Middlesbrough hoppar upp och ner iklädda sheriffhattar samtidigt som de leder 700 svenskar i en utökad version av Will Griggs sång.”

Männen det handlar om är anhöriga till Curtis Edwards. Inte helt förvånande väljer tidningen att hylla tränaren Graham Potter, ordförande Daniel Kindberg och hela klubbens arbete.

”Med en begränsad budget har Östersund hittat bortglömda juveler som har ratats av andra lag och förvandlat dem till det oigenkännliga. Den viktigaste juvelen är Graham Potter som Kindberg plockade till klubben 2010. Östersund har gett spelare med olika bakgrund en chans att bli idoler.”

Fourfourtwo lyfter också fram ÖFK:s inte så konventionella aktiviteter vid sidan om fotbollsplanen som ett segerrecept.

”Ingen annan klubb i Europa skulle ställa sig och rappa efter matcherna. Genom att övervinna sina rädslor på scenen är det inte så konstigt att de oförskräckt har intagit även den stora scenen ute i Europa.”

MER OM ÖFK

► Två landslag rycker i ÖFK-stjärnan – som uppges ha bestämt sig: "Han vill vara med"

► Tio eventuella debutanter till landslagets januariturné – här är hela den svenska truppen

► (+) Häng med när Falkarnas segertåg börjar sin resa mot Berlin – vi sänder live

► Olof Lundh förbannad efter Sarah Sjöströms bragdguld: "Tycker till och med att Östersund kommer före"

► Eftertraktad ÖFK-duo förlänger för att kunna spela mot Berlin: "Vill ha en bra avslutning"

► (+) Berlinresan blir Falkarnas största supporterresa: "Vi vill visa fotbollsvärlden vad vårt supporterskap handlar om"

► Falkarna tokhyllas av polisen i Östersund och i Bilbao: "Ni är de bästa supportrarna"