Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hägg (S) och Siwertsson (M) möts i tågdebatt

Det blir en debatt mellan Thomas Hägg (S), och oppositionsrådet Christer Siwertsson (M) om Norrtåg.

Det kommer att ske vid landstingsfullmäktige i april och avstampet tas i Thomas Häggs interpellation där han frågar om Moderaterna även i fortsättningen kommer att yrka avslag på alla ärenden som rör Norrtåg och om Siwertsson representerar hela oppositionen eller endast Moderaterna. Thomas Hägg, som är ordförande i Norrtåg AB, vill också veta hur M kommer att agera vid ett eventuellt maktskifte efter valet. "Kommer moderaterna i JLL fortsätta utveckla tågtrafiken eller kommer man att verka för att avveckla verksamheten?"

I onsdagens ÖP ville inte Christer Siwertsson kommentera Häggs interpellation med motiveringen att han först ville kolla med landstingets jurist, Helge Jonsson, om den får ställas. Bakgrunden var att Moderaternas gruppledare Susanné Wallner inte fick ställa sin interpellation till Thomas Hägg om upphandling och testprotokoll av tåg. Siwertsson fick beskedet att Wallners interpellation handlade om driftsfrågor och därför inte hanteras av fullmäktige, medan Häggs interpellation däremot får ställas.

– Nu har juridiken talat om att jag får svara på den här interpellationen och det är bra, det vill jag göra. Men jag säger inget än, jag vill ha ett bra underlag för att kunna ge ett bra svar.

Vill du avveckla den regionala tågtrafiken?

– Jag svarar inte på några frågor nu, det kommer på landstingsfullmäktige i april.

Christer Siwertsson kommenterar däremot inledningen till en av frågorna.

– Jag noterar att Thomas Hägg kalkylerar med att det kan bli ett maktskifte och det betyder att vi har gjort ett gott oppositionsarbete.