Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktad åldring släpps i bedrägerihärva

Den 77-åriga mamman till den huvudmisstänkte mannen i miljonbedrägeriet släpps ut från häktet i dag.
77-åringen är fortfarande misstänkt, men det är inte längre nödvändigt att ha kvinnan häktad, enligt åklagaren Eva-Lena Rimér.

Den 37-årige sonen ska hållas kvar i häkte eftersom det finns såväl risk för att han flyr som att han fortsätter begå brott och att försöker påverka bevisning.

Åklagaren har begärt och fått beviljat att förlänga tiden för att väcka åtal.

Både sonen och modern är misstänkta för grovt bedrägeri. De ska ha lurat av vänner och bekanta någonstans mellan 8 och 9 miljoner kronor.

Antalet personer som ska ha blivit avlurade pengar har under utredningens gång minskat från drygt 60 till drygt 50.

– Det är av olika anledningar som jag minskat antalet. Det kan vara sådana som inte tyckt att de blivit lurade. De har insett att de inte skulle få tillbaka sina pengar. Ofta är det mindre summor, säger Eva-Lena Rimér.

Åtal i målet ska vara väckt senast 23 maj.

37-åringen är tidigare dömd till fängelse för en bedrägeriaffär där han utgjorde sig för att representera en bank och där flera personer lurades att överföra stora summor till honom.