Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktad efter väskstöld

En äldre kvinnas handväska stals ur rullatorns korg, när hon var på en matbutik i måndags. Nu har en misstänkt tjuv häktats.

Annons

Kvinnan blev chockad över att någon lyckades stjäla väskan. Hon har sagt till polisen att hon måste ha tittat upp på en vara.

En man i 60-årsåldern visade sig ha kvinnans kontanter på sig och väskan återfanns i en papperskorg. Efter att mannen förhörts blev han anhållen.

Nu har mannen häktats som misstänkt för bland annat grov stöld. Östersunds tingsrätt anser det finns en risk att han begår fler brott.

I slutet av augusti ska han ha hotat en försäljare i Östersund, som sprungit efter mannen då han hade tagit en jacka. Brottet är "snubblande nära motvärnsrån", sa häktningsdomaren Marit Åkerblom.

En vecka tidigare ska han ha slagit och hotat en väktare efter att ha snattat.

Mannen, som har återfallit i alkoholproblem, har medgett stölden även om han har vaga minnen från händelsen. Däremot handlar det inte om grov stöld, anser hans advokat Rolf Lohse.

De senaste åren har mannen, som finns under 27 avsnitt i belastningsregistret, varit mer skötsam. Brottsligheten som mannen misstänks för nu har eskalerat, enligt åklagaren Katarina Eriksson.

– Jag har aldrig gjort så här mot en äldre människa, sa mannen.