Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hala närkamper i Håsjösåpan

För Håsjösåpan räcker inte svårigheten att hålla koll på en innebandyboll och med- och motspelare. I östjämtland adderas ännu en svårighetsgrad; halt underlag.

I brist på det naturligt hala underlaget is ligger en röd presenning uppspänd på en gräsmatta i Håsjö. Vatten och såpa är adderad för att få till bästa möjliga spelplan för såpbandy. Bakom, eller snarare mitt i, evenemanget står familjen Backlund, med Eddie Backlund i spetsen. 

Det är fjärde året för de hala närkamperna i länets östra delar. Första året spelades på familjens gård, men nu är den halkiga sommarturneringen förflyttad till Håsjögården. Antalet anmälda lag har fördubblats till 16 tappra balanserande team, från tidigare åtta. Lagen består av två spelare och matcherna varar i tre intensiva minuter. Förra årets vinnare; Robin och Daniel Fagerberg, fick se förstaplatsen passas vidare till de röda Donny Ahlander och Joel Dahlqvist. På andraplats kom Dennis och Christoffer Backlund och som bronsmedaljörer stod förra årets vinnarduo.

Den lilla byn är välbesökt under lördagen och den grässlänt som agerar läktare fylls till en soldyrkande hejarklack. Turneringen filmas med kran och helikopterkamera och för den hungrige serveras kolbulle. I bakgrunden står Håsjö gamla kyrka som kontrast till de unga spelarna och den nattklubbskompatibla musiken i högtalarna. Både ung och gammal är lockad till tokigheterna. I gräset ryms både blöjprydda bakar och kryckstödda kroppar.