Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haldo Hanssons Minne i ny skidtour

Haldo Hanssons Minne är ett av fem långlopp i länet som nu går samman och bildar en skidtour – Jemtland Ski Tour.

Annons

Tankarna på en skidtour i länet har varit på gång under flera år och nu i vinter blir det verklighet.

– I grunden är det en inriktning mot motionärer. Där ser vi ju en enorm trend med många långlopp som fullbokas hur snabbt som helst. Men självklart hoppas vi också på några vassare åkare, säger Tommie Jirhed, Östersunds SK, till ÖP och LT:s sportredaktion.

De fem deltävlingarna är; Tåsjödalen Classic Ski 19 januari, Jämtkraft Ski Marathon 1 februari, ICA-loppet i Åsarna 8 februari, Haldo Hanssons Minne 16 februari och Flyktingloppet 6 april. De 30 första åkarna får poäng och högst antal inkörda poäng totalt vinner cupen där de tre första i D21 och H21 får penningpriser.

Reidar Johnsson är tävlingsledare för Haldo Hanssons Minne med start och mål i Trångsviken där det långa loppet mäter 42 kilometer och är seedningsgrundande för Vasaloppet.

– Det här känns spännande för alla parter, säger han.

Hur många startande brukar ni ha?

– Det har pendlat mellan 2–300 de senaste åren. Vi hoppas få till några fler startande nu och kanske folk utifrån.

Beskriv banan?

– En medelsvår terräng, inte så många stigningar och överlag är det fantastiska utsikter, säger Johnsson som berättar att de just nu håller på att rensa och avverka där spåret ska gå så att underlaget är bra innan snön kommer.