Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halfvarsson efter tredjeplatsen: "Hade det varit OS hade jag väntat ut det"

Det blev en tredjeplats i sprintfinalen för Calle Halfvarsson.
Efteråt grämde han sig lite över det taktiska spelet i loppet.
– Det blir pinsamt om vi ska stå där att vänta i en minut. Hade det varit OS hade jag väntat ut det, jag kunde ta det nu, säger han till SportExpressen.

Calle Halfvarsson tog sig upp i ledning över krönet i den näst sista backen innan upploppet.

Men när han väl var där var det ingen som ville ta täten utför, innan Halfvarsson bestämde sig för att ändå lägga sig först i fältet.

Något han ångrar efter målgång då han blev passerad av Johannes Hösflot Kläbo, Manuel Pellegrino och Lucas Chanavat inför upploppet, även om Halfvarsson lyckades kriga till sig en tredjeplats i loppet efter ett starkt upplopp.

– Jag hade för dåligt tålamod och vänta ut där på toppen. Jag tänkte att jag skulle köra. Men när jag hade kommit 20 meter ner i backen tänkte jag: “Det där var inte bra”, säger han till SportExpressen.

Om han skulle ställas inför ett liknande läge i Sydkorea kommer han agera annorlunda.

– Det blir pinsamt om vi ska stå där att vänta i en minut. Hade det varit OS hade jag väntat ut det, jag kunde ta det nu.

Halfvarsson starka OS-besked – tog pallplats i världscupsprinten

► (+) Läkaren om Halfvarssons diagnos inför OS: "Inte alls ovanligt att elitidrottare har magproblem"