Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håll avståndet i trafiken

Annons

Om jag är ute och kör bil, vilket jag är ganska ofta, och har dig fem meter bakom mig. Vad tror du händer om en hund, ett barn, eller något annat dyker upp mitt framför mig så att jag tvingas tvärbromsa?

Förmodligen så är jag ett baksäte fattigare eftersom du inte ens hinner reagera innan du är … ja just det, inne i mitt baksäte.

Dock så finns en lösning som är lika enkel som en grisblinkning. Denna lösning heter öka avståndet. Varje år händer massor av påkörningsolyckor bakifrån och vad beror detta på? Jo, just det, folk ligger för nära framförvarande bil. Detta medför oerhörda och fullständigt onödiga kostnader för försäkringsbolag, bärgningsbil, polis, ambulans och vården.

Det i sin tur bidrar till ökade försäkringspremier och mer pengar till onödiga vårdkostnader, alltså, våra försäkringspremier och skattepengar som kunde användas till annat än att hjälpa människor som kört in i en annan bil på grund av att de ligger för nära.

 

Anders Loberg, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel