Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håll er till fakta om hälsocentralen

Christer Siwertsson och Margareta Gladh (M) sätter likhetstecken mellan läkarbemanningen på Svegs hälsocentral och landstingets nyöppnade mottagning på Vemdalsskalet. Det är fel!

Personalen som bemannar Skalet är externa rekryteringar. Det är alltså nya läkarresurser som tillförs Härjedalen. Mottagningen på Skalet ska bära sig själv, både vad gäller ekonomi och personal.

Varför tar inte Siwertsson och Gladh reda på fakta innan de går ut i medierna? Hur tänker oppositionsrådet Siwertsson att han ska kunna leda landstinget om han inte ens kan ta reda på den enklaste uppgift?

Alternativet är att Siwertsson inte bryr sig, utan endast är ute efter att plocka politiska poänger. Jag vet inte vad som värst.

Vi socialdemokrater har löpande fört en dialog med Skistars ansvariga på Vemdalsskalet om hur vi från landstingets sida kan bidra till att utveckla turistnäringen och skapa nya arbetstillfällen.

Vi vet att turisternas krav ökar. Att kunna erbjuda boende och besökare en god offentlig service, såsom vård, är en konkurrensfördel.

S ser etableringen på Skalet som ett sätt att främja tillväxt och utveckling i Härjedalen. Vi för gärna samtal kring dessa frågor. En förutsättning för dialog är emellertid att vi håller till oss fakta.

Ann-Marie Johansson (S)

landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel