Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå, alla östersundspolitiker! Hur tänker ni?

Samhället ska bygga en arena för att våra idrottande ungdomar i samhället behöver den, räknas inte de ungdomar som har det svårt in i vårt samhälle?

Annons

I dag kommer vi att spara på de sektorer (bland annat fältarbetsgruppen) som försöker att hjäpa dem som kommit snett eller är på väg att komma snett i samhället.

Dessa arbetare och även föräldrar som försöker att hjälpa vilsna individer till ett bättre liv ska vi alltså dra ned på i dagsläget. Förstår ni inte att det kommer att få konsekvenser i vårt samhälle längre fram?

Om vi kan hjälpa dessa ungdomar att ingå i det samhälle vi har, kommer framtiden för oss alla att se mycket bättre ut.

Jag förstår inte tänket, vissa ungdomar strör vi pengar över, andra får i princip betala genom neddragning av deras anslag.

Vad måste vi dra in på när vi får ytterligare cirka 30 miljoner i utgifter i kommunen till följd av arenan? Ungdomar, skola, barnomsorg, äldrevård, väglyse, renhållning, snöröjning med mera.

Nej, Östersunds alla politiker, tänk om, tänk rätt! Gör en budget som gagnar oss alla.

Arenan är kanske inte den mest viktiga frågan för Östersund i dagsläget, med tanke på de indragningar vi måste göra. Det finns många andra hål att stoppa pengarna i.

Titta på den undersökning som Svt gjorde om arenor, många kommuner ångrar att man byggde en arena därför att driftkostnaden blir så stor att man befarar att den kommer att påverka kärnverksamheten.

Är detta rimligt att vi kanske måste göra neddragningar i vår välfärd bara för att en del av oss vill ha en arena?

Mogga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel