Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

... Niklas Larsson, Jämtland Basket, som hade maximalt oflyt inför uttagningen till Universiaden i Sydkorea...

Berätta!

– Jag var med på det första lägret och det gick bättre och bättre. På slutet gick det väldigt bra. Men inför det andra lägret blev jag magsjuk. Det ville inte ge med sig utan det höll i sig en vecka så jag kunde inte åka med. Det var otur.

Ja, till och med maximal otur – eller hur?

– Ja, det är klart, det var mycket tråkigt. Jag ville verkligen åka till Sydkorea.

Hur dålig var du?

– Riktigt dålig. Jag fick inte behålla någon mat, så jag var helt slut. Läkaren visste inte vad som hade hänt, om det var något olämpligt som jag hade ätit eller om jag blev smittad.

Är du fortfarande besviken?

– Ja, men det är bara att släppa det där och börja träna inför säsongen.

Du får alltså följa Universiaden från din dator i stället?

– Ja, macherna går på så svåra tider att det inte går att se dem live. Jag såg att vi hade förlorat de två första matcherna mot Kanada och Ryssland.

Hur bra är årets Sverige?

– Det är ett bra lag, med tuff konkurrens. Vi hade mycket bra träningar.

Någon som imponerade extra mycket?

– Ja, Alex Nordström (Uppsala). Han har självförtroende sedan ifjol och var mycket alert. Även Alex Lindqvist såg väldigt bra ut.

Förresten; din flickvän Evelina Strömberg har bestämt sig för att spela med Östersund Basket i vinter – vad skoj!

– Ja, men hon kommer inte att bo i Östersund hela tiden eftersom hon fortfarande studerar i Luleå. Det blir en del pendling under säsongen. Jag hälsar på henne just nu i Västerås (där hon är uppväxt). Jag ska vara här i juli och träna. Har fått egen nyckel till hallen så jag kan köra när jag vill.