Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

... Niklas Larsson, lagkapten i Jämtland Basket – en intressant match väntar i morgon fredag (Malbas på hemmaplan?

Annons

– Ja, den är viktig.

Vad säger du om Malbas i år?

– De har gått klart över förväntan. Två raka mot Uppsala senast, det trodde man inte.

Vilken typ av lag är Malbas?

– Det har fått ihop ett bra lagspel, där alla vet vad de ska göra. Sedan har de Carl (Engström, 217 centimeter lång center) som är viktig samt flera rollspelare som gör det bra, till exempel Fredrik Larsson (skytt med förflutet i Borås).

Ni gjorde två mycket starka matcher mot Örebro, men föll tillbaka mot Uppsala – kommentar?

– Det såg bra ut mot Örebro, men mot Uppsala dog matchen redan efter första perioden. Vi spelade dåligt och missade många skott.

– Men jag är inte orolig. Vi har studsat tillbaka förut och inte grävt ned oss. Det känns bra. Vi har en skön känsla.

Hur ska ni tackla matchen för att kunna vinna?

– Framför allt gäller det att komma ut bra i början, att vara redo. När vi är det då spelar vi också bra. Sedan är Carl (Engström) speciell eftersom han är jättestor och stark. Vi behöver jobba hårt på honom.

Du gör din andra säsong i Jämtland Basket – kan du jämföra årets lag med fjolårets?

– Vi har ett spetsigare lag i år och spelar annorlunda. Mycket går genom Corin, som gör det väldigt bra. Jag har en större roll i år och får spela väldigt mycket.

Det måste väl vara väldigt uppmuntrande?

– Ja, verkligen. Gehrke litar på mig och jag tycker också att jag spelat bra, speciellt i försvar. Jag är väl inte helt nöjd framåt, men jag skjuter ändå rätt bra. Dessutom är jag en av ledarna i laget.